Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 20:43 - Само няколко въпроса към UFO-маниаците
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 15797 Коментари: 50 Гласове:
7

Последна промяна: 05.03.2013 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. Наистина ли правителствата по света, които иначе са толкова некомпетентни по всички останали въпроси, точно по UFO-въпроса изведнъж са напълно в състояние да укриват "истината" (каквото и да означава това)? И защо ли им е да го правят? "За да ни контролират" ми звучи някак наивно и крайно недостатъчно. Те и без това доста добре си се справят с тази задача, даже без помощта на предполагаемите UFO-конспирации.

2. Ако до най-близката галактика има 2.5 млн. светлинни години, колко ли време ще отнеме на едно UFO да стигне до нас, ако се движи със скорост, близка до светлинната? А след като отчетем и релативистичните ефекти, колко ли време още ще е отминало на Земята, докато въпросното UFO долети до нас? Освен ако не са намерили начин да сгъват пространството - което пък ще изисква неимоверни количества енергия - в който случай ще запитам за какво им е да си правят всичкия този труд, ако после ще ни се крият.

3. Все пак ако приемем, че въпросното UFO някак си е достигнало до нас, значи е на много по-напреднал технологичен стадий на развитие от нас. Тогава, при всичкото това превъзходство спрямо земните "туземци", за какво му е на въпросното UFO да полага всичките тези усилия да се крие от нас през всичкото това време? Все пак, когато по-развитите европейци са акостирали с корабите си на някой остров с туземци, нима са се криели с месеци сред храсталаците, за да "опознаят" скришно местните, преди да им се разкрият? Аз поне не познавам такъв случай в историята. Не - те винаги са пристигали с фанфари и или са започвали търговия, или са почвали да стрелят и да оковават туземците, за да ги продадат като роби. И въобще, доста активни са били. Все пак не попадаш на нова цивилизация всеки ден, сигурно и за тях е било голямо събитие. Особено след цялото това пътуване.

И последно: UFO означава именно НЕидентифициран - т.е. НЕ Е ясно какво е. А тук из дебрите на блого-пространството гледам има вече доста хора, които за себе си са си решили със сигурност какво е: пришълци и точка! Колкото и пленяващо да звучи подобно твърдение и колкото и да е благодатна тема за всякакви научнофантастични (или просто фантастични) романи и филми, не е ли то някак твърде прибързано и изсмукано между пръстите? Все пак науката (която, както виждам, твърде често бива цитирана в подобни случаи) се стреми да избягва именно този подход: предварителното приемане на някакъв извод за аксиома, преди всички необходими доказателства да са били първо проучени. Това не е наука. Това е вид догма, т.е. религия. И тя няма нищо общо с науката.

Просто е много любопитно как хора, които постоянно призовават останалите да отворят съзнанието си и да мислят "извън кутията", по някакъв начин си създават свои собствени догми и са готови да ги следват неотклонно, независимо от всичко. Това е наистина интересна склонност у хората. Да не говорим, че почти няма съгласие между всеки двама UFO-лози относно това кои точно са UFO-тата, откъде идват и какво искат. Всеки си има своя история и най-интересното идва, когато ги сблъскаш един с друг. Тогава можеш да чуеш неща от сорта на: "Не е така бе! Моята истина е по-истинска от твоята истина!"

Наистина... истини много.


Тагове:   Ufo,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zlokuche - Човек, ти си непоправим оптимист. ...
04.03.2013 21:11
Човек, ти си непоправим оптимист. От зомбирани акъл да чакаш :)
цитирай
2. shout - 1. Да, правителствата крият много ...
04.03.2013 21:44
1. Да, правителствата крият много истини за UFO - и руснаци и американци. Има аварирали UFO, които са падали на Земята, заловени са и извънземни, разпитвани са и т.н. Защо я крият и не казват истината при толкова много факти, видео и фотоматериали? Защото ще паднат неистини, които държат една голяма част от човечеството в нещо като подчинение, смиреност и заблуда. Мислиш ли, че човека е произлязъл от човекоподобна маймуна ей така? Или дори самата маймуна? Само факт - кръвоносната система на човека е базирана на ефекта на дюзата, който е открит едва през 18 ти век. В САЩ се крие скелет на човек на 2 милиарда години. Природата ли направи от маймуната човек? Ей така, щракна с пръсти и готово?
2. Разстоянието от 25 000 светлинни години за човека е огромно. Скоростите на UFO стигат 20 а вероятно и повече пъти скороста на светлината, освен това владеят телепортация и др. способи за преминаване от едно пространство в друго и т.н. Работата е там, че там и тук на Земята и Слънчевата система ги има, за тях огромните разстояния не са проблем. Те няма какво да ни откриват - те са нашите създатели. За това обикалят около Земята и ни пазят, и водят битки с други решили да ни поробват или избиват.
3. Защо полагат толкова усилия да се крият от нас? Ами напоследък нещо взеха да се показват не зная защо. Все пак имат такива технологии, че рядко можем да ги хванем в открит режим, освен ако те не пожелаят. За превъзходство то е ясно.
Що се отнася до истината, моята, твоята или неговата - да има различия. Но истината, е че UFO има, че те са милиарди години напред от нас и всички приказки от рода: Не, няма UFO! са една голяма лъжа и заблуда. Ние не трябва да сме слепи и да се правим на такива, дори нашите управлявщи да се опитват да ни правят на будали при толкова много факти!
В Египет в пирамидата на Хеопс саркофагът на фараона е направен от гранит. Но не от плочи залепени една до друга, а ИЗДЪЛБАН ! Преди 5 000 ГОДИНИ е имало такава технология, а сега Я НЯМА!!
цитирай
3. asthfghl - 2.
04.03.2013 23:29
> Защото ще паднат неистини, които държат една голяма част от човечеството в нещо като подчинение, смиреност и заблуда

Това само повтаря въпроса ми - защо да ги крият всички тези неистини.

20 пъти скоростта на светлината? Ефекта на дюзата? Открит режим? Леле... Препоръчвам ти да спреш с Досиетата Х. Не бях се смял толкова от година :)))
цитирай
4. teatarnamechtite - Всяко ново е добре забравено старо
04.03.2013 23:37
Едно време хората са си обяснявали необяснимото с божества и ангели. Днес си го обясняват с извънземни. Ето така се зараждат религиите.
цитирай
5. asthfghl - 2.
04.03.2013 23:46
Признавам, най-забавната част беше за 20-те пъти скоростта на светлината. Това ме разби. Остава да почнем да пътуваме и назад във времето и ще стане як йекшън.
цитирай
6. shout - Признавам, най-забавната част ...
05.03.2013 10:44
asthfghl написа:
Признавам, най-забавната част беше за 20-те пъти скоростта на светлината. Това ме разби. Остава да почнем да пътуваме и назад във времето и ще стане як йекшън.

Очаквах такава реакция. Трудно е човек да повярва на неща, които не може да направи и не е правил от техническа гледна точка. Няма никакви досиета Х, тук се касае за огромно превъзходство, което за нас е фантастика. Не съм уфолог, но това което съм видял като документални филми, снимки и с очите си на живо няколко пъти не може да ме накара да мисля, че няма UFO и че сме само ние във Вселената. Не съм луд, нито психично болен, нито вземам наркотици и лекарства. Ако видиш Evidence the case for NASA UFO's ще разбереш за какво говоря. Там ще видиш как един UFO кораб с размер около 0.5 км в диаметър намиращ се в земната атмосфера, която е 100 мили лети със скорост 900 000 мили в час или 1 500 000 км/ч и с тази огромна скорост той не излита в космоса, а минава зад хоризонта на Земята и се скрива. Пак там ще видиш как UFO движещо се с голяма скорост прави внезапен завой на почти 90 градуса, което за човека е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО. Корабът нито се разпадна, нито гръмна. Не е фантастика, а реалност. За какво са тези космически совалки, станции МИР и МКС ? Истината е, че те се инстересуват повече от UFO, които са около тях непрекъснато - заснемат ги и се интересуват от техните технологии. За това на совалката има десетки камери снимащи на 360 градуса.
1996 г. американците правят проект The Tether - това е нещо като антена дълга 20 км разпъната от совалката в космоса. В момента, който тя започва да произвежда електричество се появяват десетки UFO, като най-големият е с диаметър от порядъка на 3 мили или 5 км . Малко по-късно антената е повредена УМИШЛЕНО. Това се случва в орбита около Земята. Ето ти и линк да го видиш http://www.youtube.com/watch?v=As-wYmFYb3I .
И на края една мъдрост: "Само затвореният ум продължава да отрича истината!"
цитирай
7. christ - Привърженик съм на идеята за съществуването на НЛО...
05.03.2013 11:12
... но предпочитам по-издържаните, а не емоционални твърдения. Това, което прочетох е интересно с въпросите, които поставя. А НЛО си е факт. Това вече никой не го отрича. Просто няма как. Въпросът е какво представлява и как се появява. Това е мистерията. Правителствата се пазят от отговор, просто защото нямат такъв. А дори и да предложат, ще бъдат веднага атакувани по отношение на некомпетентността си. Просто си пазят имиджа. Впрочем, забелязвам, че при обсъждането на този проблем винаги се поддаваме, и то несъзнателно, на нашите земни стереотипи на мислене. Търсим физически и психологически причини за обяснението на този феномен, а отговорът е някъде там. Ами представете си едно насекомо, пълзящо по земята. На него ще му трябва цял живот да измине примерно сто метра. А човекът с няколко скока може да го стигне и задмине. Интересното в случая е, че насекомото дори и не подозира за съществуването на човека. Същевременно и насекомото, и човекът са на върха в своето биологично развитие. Проблемът при човека е, че има разум. Именно този разум му дава самочувствието, че е велик и всезнаещ. А дали е така?
цитирай
8. asthfghl - 6.
05.03.2013 13:21
> Трудно е човек да повярва на неща, които не може да направи и не е правил от техническа гледна точка

Науката не работи с вяра, а с доказателства.
цитирай
9. asthfghl - 7.
05.03.2013 13:24
> Въпросът е какво представлява и как се появява. Това е мистерията

Радвам се, че поне един човек е разбрал за какво именно иде реч в този пост.

> Същевременно и насекомото, и човекът са на върха в своето биологично развитие

Единствено с тази част няма да се съглася - макар и бавно, еволюцията на видовете продължава. Включително и на нашия вид.

Що се отнася до самочувствието на всезнаещ, човекът поне има смелостта да си задава въпроси за нещата, които не познава. Е, поне някои човеци. Други, както виждам, са твърдо убедени в собствената си догма, на която са лепнали етикета "истина".
цитирай
10. saadi - Най-близката галактика (Андромеда) не е на 25 000 светлинни години , а на почти 2,5 милиона светлинни години
05.03.2013 13:46
Блогърът shout ме разсмя с UFO корабът , който се движел в (!) земната атмосфера със скорост 1 500 000 км/ч . При тая скорост в атмосферата ни , извънземните в кораба ще се смачкат до размерите на малки мокри окръжности , без значение от какъв материал са изградени (както корабът , така и бедните извънземни) .
И изобщо , няма значение дали малките зелени копеленца са открили двигатели , които да ги запратят през космическата пустош 20 , 50 или 1500 пъти по-бързо от скоростта на светлината . Проблемът не е да открием начин КАК да "скачаме" из Вселената , а КЪДЕ . Ако бъдем захвърлени произволно в космоса , шансът да попаднем върху или близо до планета е едно към милиард билиона билиона ( едно към единица с 33 нули отзад) . Ако сте извънземен не може просто да се изстреляте нанякъде с умопомрачителна скорост и когато спрете (което е сериозен проблем при надсветлинните скорости) да очаквате пред очите ви да се разкрие гледката на красива планета , изпълнена с живот , чийто представители си прекарват времето в спорове дали съществувате или не .
Вторият голям проблем е , че ние приемаме за сигурно , че ако там някъде има разумни същества , то те непременно са заети изцяло с това да ни търсят .
Но защо да го правят ? Във Вселената има десетки милиарди видове органични молекули и само около петдесетина от тях изграждат целия живот на Земята . Защо си мислите , че извънземният разум ще прилича на нас , ще има същите стремежи и желания ?
цитирай
11. christ - Уточнявам
05.03.2013 13:48
Към днешна дата и насекомото, и човекът са на върха на своето биологично развитие. Повтарям - към днешна дата. Утре единият от двата вида може да изчезне, може и да се усъвършенства. Всичко е въпрос на еволюция и устойчивост на вида. Всеки биологичен вид е достигнал своя връх. Това съвсем не означава, че е достигнато съвършенство. За тези, които са далеч по-развити от нас, може би понятието "разум" е история. Възможно е те да са развили нещо далеч по-съвършено. В техните очи може би изглеждаме както изглежда насекомото в нашите очи. Това не е повод за гордост на човека. Повод за гордост би било да се стреми да се усъвършенства. Да търси отговор за наличието на всякакви феномени, вкл'чително и НЛО.
цитирай
12. asthfghl - 10.
05.03.2013 15:19
Доста правилни разсъждения, saadi. И едно допълнение: ако въпросните извънземни са дотолкова свръхразвити, че да могат да пътуват на такива разстояния с такива скорости, за тях ние бихме изглеждали като незначителни мравки и те просто щяха да ни подминават, без да обръщат внимание на присъствието ни, камо ли да си правят труда да се укриват от нас в продължение на хилядолетия.
цитирай
13. asthfghl - 11.
05.03.2013 15:21
Насекомото не е "вид" - малко уточнение :)

Съгласен съм за необходимостта да се обясни НЛО. Това, с което не мога да се съглася, е склонността на голям брой хора с определен изкривен начин на мислене, които за себе си вече са взели решение "що е то" и повече не приемат никакви въпроси.
цитирай
14. shout - До saadi и asthfghl
05.03.2013 16:23
Момци, нещо се бъзикате с мен. Аз обаче не ви разсмивам, а ви казвам и показвам истината за част от възможностите на UFO, които можем да видим, защото доста са в невидимия за нас спектър. Това, че вие не желаете да се съгласите с нея на тоя етап си е ваше право, но за вашето несъгласие нямате сериозни доводи.
saadi, съветвам те да видиш филма ВНИМАТЕЛНО и да не правиш неподготвени изказвания, а да помислиш преди това. Освен това поразрови се из нета и виж други материали за UFO - освен "моята истина", която е смешна за тебе!
цитирай
15. christ - Разширявам си мнението
05.03.2013 16:50
Ето за насекомите: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8. Но предлагам да ги оставим на мира. Исках просто да посоча възможна разлика между извънземни и нас с пример, който може да се намери и тук - на Земята. Що се отнася обаче до shout. Изуми ме това, което казва. От инат дори изгледах и клипа, връзка към който е посочил. Както и да е. Да приемем, че това е вярно. Но никак не мога да се съглася, че съществува тяло, което да се движи с абсолютно невероятната скорост от 1 500 000 км/час. Първо - ако вярваме на Айнщайн такава скорост е нелепа. Второ - кой я измери тази скорост? И с какво? Такова нещо ако се движи с такава скорост никой няма да може да го види, камо ли да му се радва как се скрива зад хоризонта. Трето - чувал ли си какво се случва с материята при скоростта на светлината? Ами прочети. Така че за мен това е абсурд. И то пълен. Склонен съм да мисля, че това е инсценировка, но дори и да е така, трябваше поне да внимават с цифрите.
цитирай
16. asthfghl - 14.
05.03.2013 17:00
Моля-моля. Напротив - уверявам те, че съвсем насериозно взимам целия ти принос към дискусията. :)
цитирай
17. zlokuche - Моля-моля. Напротив - уверявам те, ...
05.03.2013 18:11
asthfghl написа:
Моля-моля. Напротив - уверявам те, че съвсем насериозно взимам целия ти принос към дискусията. :)

shout има такова здраво чувство за хумор, че човек просто не може да не го вземе насериозно :)
цитирай
18. shout - До christ
05.03.2013 18:49
Скоростта от близо 1 500 000 км означава около 400 км/секунда. Това нещо е показано като документален момент във филма Evidence the case for NASA UFO's . Филмът е базиран на над 6000 часа лайв ТВ излъчвания на NASA TV. Повтарям базиран е на документални кадри! Не са мои фантастики. Това, че за тебе и според Айнщайн е НЕВЪЗМОЖНО, за UFO е възможно - те знаят как да го направят! Ако положиш още малко усилия, а не инат и посещаваш редовно http://sdo.gsfc.nasa.gov/data/ долу вляво графата Soft X-ray ВИЖ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С НАШЕТО СЛЪНЦЕ В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ 2013 ГОДИНА! От сега ти казвам, че ТО ще бъде завъртяно на 360 градуса напречно на неговата ос на въртене в посока обратна на часовника!! На коя точно дата не зная, но гледай! 6 месеца по-късно в началото на октомври 2013 ще бъде завъртяно по часовника! Виждам, че вече си паднал от коня от смях, но все пак виж! Дори и сега можеш да видиш ОБЕКТА, който ще го направи и който с ГОДИНИ е там до Слънцето на шибаните 50-60 000 км от него, ма нито изгаря, нито е погълнат от Слънцето, нито ще мръдне когато Слънцето се завърта !!!!! Неговият размер е колкото Юпитер! Спирам с "ФАНТАСТИКИТЕ" от типа невидяно и непроумяно! Много поздрави!
цитирай
19. asthfghl - 18.
05.03.2013 19:02
Горкото "шибано" Слънце. Лошо му се пише с този мистериозен втори Юпитер, виснал точно под носа му!
цитирай
20. teatarnamechtite - шаут,
05.03.2013 19:37
Нищо не каза за "кемтрейлса" и как ще унищожи човечеството.
цитирай
21. christ - Shout,
05.03.2013 20:51
Радвам се, че защитаваш убедено това, в което си сигурен. Внасям яснота по отношение скоростта на светлината: 299792,46 км/сек или закръглено - 300 000 км/сек - това е популярната скорост. На много места в интернет може да се провери. Ако приемем твоята скорост, пак ще се окаже, че надвишаваме скоростта на светлината. А това е недопустимо. Поне в нашия свят. Дори и да се телепортираш, пак не можеш да превишиш тази скорост. Чувал си вероятно за възможността да се атакува многомерното пространство, при което преходът на неимоверно големи разстояния става мигновено. Да допуснем, че това е реалност в някоя друга вселена. Защо пък не? Знаеш - има една приказка, която казва, че светът е толкова необятен, че няма нещо, което си намислиш, вече да не се е случвало или да не съществува. По ми допада нещо такова като начин на пътуване. Още повече, че това би било присъщо на една наистина много напреднала цивилизация. Добре. Да кажем, че някой ни посещава. С каква цел? един човек - четири отговора. Просто никой не е предложил поне една свястна причина. Но такава все пак има! Именно това не ми дава да спя спокойно. Както и другият въпрос - откъде идват. Може би ако внимателно изучим поведението им, ще успеем да намерим някакъв отговор на горните въпроси. Това, което си гледал и препоръча да го гледаме (аз го гледах), не обяснява кой знае колко много. Дори нищо. Знаеш ли какво - не знам дали си забелязал един друг клип, който беше наред след тоя. Беше в група клипове с общото заглавие "Тайните на НАСА". Та за този клип. Това, което видях ме стресна. На пръв поглед нищо особено - кацането на Луната и разходката на космонавтите по нея. Загледах се небрежно, когато изведнъж видях, как по стълбичката след космонавтите слиза едно... куче! Без скафандър, просто безгрижно си подскачаше, а малко по-късно към него се присъедини още едно. На всичкото отгоре, когато Армстронг слизаше по стълбичката, от някъде се залюля някаква друга стълба, явно закачена нависоко (следва продължение)
цитирай
22. christ - продължение
05.03.2013 21:16
и го блъсна странично. Притекоха се хора от екипа, които спокойно си шляпаха по пясъка, закачиха стълбата и последва нов дубъл. Това исках да ти кажа. Сега за друго. Мислех си за версията относно Слънцето. Намръщвам се, защото късно си попаднал на тази новина. Източниците са много и все "достоверни". Само дето никой не се опитва да каже от какъв зор това, дето лети около Слънцето, ще се опитва да го мести? Изморих се да чета подобни истории. А ги чета, защото много ме интересува. Само че не вярвам на всичко. Лъган съм, затова. И не се ядосвай, ако срещнеш неразбиране. Не се оставяй емоцията да ти подсказва "правилното" решение. Това, което ти сега откриваш, за себе си съм му поставил началото още преди около 45-46 години. Не се плаши. За жадните за знание възраст няма. Натрупал съм много материал, но колкото пъти го прехвърлям, все нещо отпада. Вече не знам на какво да вярвам. За да стигнеш до истината трябва да се съмняваш във всичко. Така ще успееш. Поздрави!
цитирай
23. christ - още едно продължение
05.03.2013 21:31
Гледах внимателно клипа. Не знаех какво гледам. Гласът ми внушаваше, че това са НЛО. Може би. Но ако същият глас ми беше казал, примерно, че гледам чехълчета и амеби под микроскоп, веднага щях да повярвам. Просто няма разлика. А що се отнася до архивите на НАСА - недей вярва, че са толкова наивни да пускат "достоверни" клипчета. Все пак са подсилени за авторитет с "подпис": НАСА. Не искам да те обидя, но те съветвам да бъдеш безкрайно критичен към подобни материали. В YOU TUBE едва ли някой ще публикува толкова сериозни неща. За това има други канали. Бъди сигурен, от там няма изтичане на информация. А що се отнася до кацането на Луната, аз съм между скептиците. Имам си основания. Не бях, но се намериха мислещи хора, които успяха да се усъмня. И то доста убедително. Бъди здрав! И всички, които го четат.
цитирай
24. shout - До christ
05.03.2013 22:59
Да, клипът за кацането на Луната/не е само един ?!/ съм го гледал. Кучета не съм видял, но едни въжета с които астронавтите "подскачат" много ясно се видяха. В същото време когато американците кацат на Луната - да си чул нещо от страна на руснаците да го опровергаят, че не е истина? Не си, нали? В същото време СССР увеличава 5 пъти износа на газ за капиталистическата Западна Европа. Нещо странно? Как ще има? Това е "моя измислица", аз си внушавам или някой ми внушава. На NASA не вярвам, както и на демокрацията, ЕС и НАТО. Аз не защитавам убедено нещо, в което съм сигурен. Аз казвам фактите, дадеността, която се вижда! Това не са филми на Спилбърг или Камерън. Да НАСА прави манипулации и бръшвания, но не може всичко да изчисти, защото и те се объркаха от толкова много спътници. Верно е че те управляват и всички европейски спътници. Но примери за маскиране на истината за случващото се около Слънцето например има всеки ден. Надписът No Data стои с часове, а след това .... има снимки, но те са изчистени. Обектите, които не трябва да се видят от аудиторията са сведени до малки точици и това са "някакви звезди" далече, далече може би! Само, че преди това някой е направил запис на който се вижда нещо друго. Има един американец в youtube, който предлага снимка на UFO кораб. Той я предлага за 50 000 долара на всички списания, вестници, ТВ - но, .... никой не посмява да му я купи не че нямат тези смешни пари. Ако казва той, тази снимка е манипулирана от него по какъвто и да е начин - той е съгласен да даде 50 000 долара! И пак мълчание. Въпросната снимка се сещаш какво е направена, нали? А корабът драги е доста, доста голям! Е, ще кажеш пак си внушавам или ми внушават нещо си там я с фотошоп, 3D Maх, ама те толкова много. Потърси What NASA Hiding From Us и гледай. Обектът, който ще завърти Слънцето след 4 седмици !!! стои до него, а не го обикаля !!! Слънцето, което кара 9 планети и спътниците им да се въртят около него, не може да завърти този обект, не може да го привлече
цитирай
25. shout - До christ и аз така с продължение
05.03.2013 23:21
Обектът с големината на Юпитер стои там с години, слънчевата плазма го блъска със скорост над 2 000 000км/ч и милион градуса температура, но той не мръдва и милиметър. Що за обект е това? Науката астрономия отрича такъв да има там. Как устоява на всичко, което му поднася Слънцето? НАСА не го трият защото тук не е снимка, а клип. Какво да направи, пустия обект все там? И ... измисля една американска тъпня ... пуска надпис от долу Call maneur, когато този скапан, гаден обект завърта Слънцето и увеличава скоростта на записа !!!!!!!!!!! И някои се хващат, че това е завъртане не на Слънцето, а на камерата която го заснемаааа. НО, ако тя се завърта ще се ЗАВЪРТИ ВСИЧКО, КОЕТО ЗАСНЕМА - ЩЕ СЕ ЗАВЪРТЯТ И СЛЪНЦЕТО, И ОБЕКТА !!!!!!!!!! Но шибания обект, ей неговата вяра абе остава като забит пирон у кисело мляко от преди 89 та , ама на баба ми от овците - НЕ СЕ ЗАВЪРТА И ТОВА Е! Някой шъ дъ гуй мацнал с фотошоп, туй петно ве! Как на тъй Слънцето ще върти, то гулямо ве? И викаш 6 месеца по-късно ша го врътне в обратната посока? Ни мой бъде, ни мой!
цитирай
26. shout - До teatarnamechtite
05.03.2013 23:29
Момче младо, темата с кемтрейлс никак, ама никак не е за шега!Тя е наша земна реалност, която ти явно нямаш представа за какво става въпрос. Това е биооръжие и поразява всичко! Ти по-добре гледай там мишоците какво правят! ОК? Стой и си мисли, че е измислица и небивалица. После да не кажеш, ама ... Ей!
цитирай
27. teatarnamechtite - шаут,
05.03.2013 23:59
Добре, че има тЪкЪви просветлени люде, които шъ дъ ний отварят очите на заблудените шийпълс за сериозните земни (и неземни) реалности, ши знайш! :-)

Дори ми даваш идея за тип повествование. Тъкмо дюшеш ще му дойде на Мишока.
цитирай
28. asthfghl - ...
06.03.2013 00:07
Ей, интересна дискусийка се заформила тука-така! Отде да знае човек, че точно тая тема ще събуди интереса хихихи ;)))
цитирай
29. saadi - Блогърът shout е толкова влюбен в мистериозния обект до Слънцето , че
06.03.2013 01:51
ако утре отвори сайта на НАСА и обектът е изчезнал , като нищо ще се гътне от мъка .
Нашият запознат с извънземните приятел дори е придал леко поетични и драматични нюанси към описанието на неизвестното тяло . То (тялото) е голямо и могъщо като Юпитер , шибано е от слънчевата плазма с 2 000 000 км/ч* , бито е от милиони** градуси адска жега , разкъсвано е от чудовищната гравитация на звездата над него ... Но то (тялото) не помръдва и на милиметър . Стои си там и това си е .
А долу , на нашата малка кална топка , наречена Земя , си стои блогърът shout , гледа към небето и си мисли : Ебаси обекта !

забележки :
* - 2 000 000 км/ч е скоростта на слънчевата плазма в поезията на блогъра shout . Всъщност тук става дума за потоците заредени частици известни като слънчев вятър (плазма) , които реално са два вида - бърз и бавен слънчев вятър : бавният се движи със скорост 200-600 км/с , а бързият с 600-800 км/с .

** - милионите градуси са често срещани като средство за подсилването на драматизма в лириката на shout . Все пак сме длъжни да споменем , че в действителност температурата на повърхността на Слънцето е около 5500-5700 градуса по Целзий . Което си е направо жалко , защото така героизмът на обекта на блогъра shout изглежда далеч по-незначителен .
цитирай
30. saadi - christ , не се учудвай на техници , кучета и люлеещи се стълби и въжета .
06.03.2013 02:04
Те са част от опитите преди полетите , а също са част и от дублиращите полети , които се провеждат тук на Земята , паралелно с истинския полет , за да се наблюдава и контролира в реално време и действие .
По проекта Аполо са работили повече от 250 000 ! учени и инженери при практически неограничен бюджет . Несъмнено интелигентни хора , които са похарчили милиарди долари и са направили открития , ползвани и днес в авиацията , електрониката и машиностроенето и на които хора трудно биха могли да пробутат фалшиво клипче снимано някъде из пущинаците на Аризона .
цитирай
31. asthfghl - 30.
06.03.2013 08:58
Както казах - сложи двама конспиративни теоретици на едно място, вземи си купа с пуканки... и се наслаждавай.
цитирай
32. christ - С ясното съзнание, че измествам темата...
06.03.2013 11:27
... за което искрено се надявам asthfghl да не ми се сърди, вмъквам следното:
Ето клипа, за който споменах:
„Тренировка за кацане на Луната”:
http://www.youtube.com/watch?v=_ecBbSIdBKI

Доста странно изглежда това да е тренировка. Безспорно такива е имало, но аз поставям следните забележки:
1. Защо е необходимо да се възпроизвежда лунния пейзаж с такива детайли? Дори е поставен фон, нарисуван върху едно голямо пано, изобразяващ лунния хоризонт.
2. В „истинския” клип за кацането на Луната, с подозрителна точност се повтаря всичко, казвам всичко, което виждаме тук, дори и падането върху грунда, дори и разположението на камъните върху лунната повърхност.
Не познавам този, който е качил клипа. Това, което знам за него е, че се е нарекъл Fayens и е сложил следния коментар: „WARNING: This video might shock you, and may even scare you! However this is not my reason for posting it. This video is about just what the title states. It's about Moon, Nasa, and Bla Bla Bla”, или казано на български: „ВНИМАНИЕ: Това видео може да ви шокира, и дори може да ви изплаши! Това обаче не е за да не го публикувам. Това видео е точно това, което сочи заглавието. Става въпрос за Луната, НАСА, и дрън дрън дрън” Аз не приемам сериозно този автор. А вие?.
А ето един клип от посещението на руснаците на Луната. Какво? Смешно ли е? Ами вижте го – напълно автентичен е: http://www.youtube.com/watch?v=jBpL5-7oR9s . А какво да кажем за коментара към него? Ето го: „Публична Концепция:
Проект: "Строго секретно СССР - забравен филм"

Синопсис: Първата част е била намерена в руските архиви на тайния нощен старт на космическа ракета. Предполага се, че тази свръхсекретна крайно опасна мисия до Луната, е изпълнена в същото време, когато "Спутник" летя около Земята (уточнявам – това се случи през 1957 година – б.м.). Втората половина на кадрите е намерена от астронавтите на НАСА, когато те са кацнали на Луната. Всичко, което е останало е руската филмова камера с този материал. (следва продължение)...
цитирай
33. christ - Продължение поради ограниченото място да си излея мислите :-)
06.03.2013 11:31
...Кадрите показват руското знаме, издигнато в края на странно извънземно като форма летателно тяло. Вижда се и приближаването и това, което изглежда като експлозия или излъчващо светлина от летящи тела, които може да са били причина за тяхната смърт. Това е една от най-големите тайни, които някога са открити от САЩ и руското правителство. Очевидно руснаците искаха да се запази тази позорна тайна, а американците са искали да бъдат първите на Луната. Колко ужасяващо е това, което би могло да бъде обект в края на филма. Изтичането на самоличностите е пазено в тайна в интерес на тяхната безопасност.

Моля, Свържете се с мен за повече подробности и други концептуални проекти."

Аз не знам как да коментирам това. Дали наистина е огромна конспирация или дълбоко пазена тайна? Винаги си задавам този въпрос. Впрочем в YOU TUBE е препълнено с такива клипове. Има и доста поразяващи. Но не е тук мястото да ги обсъждаме.

цитирай
34. saadi - christ ,
06.03.2013 12:58
1. При дублиращите полети се възпроизвеждат всички детайли , до най-малката подробност . Замисли се малко и ще разбереш защо .
2. Американските и руските тайни проекти и свръхсекретни документи са пазени толкова добре , че е по-лесно да отмъкнеш златото от Федералния резерв , отколкото някой от тях . Как става така , че всеки 15-годишен пикльо може да си ги качва в ютуб , когато си пожелае ? Мислете малко бе , хора .
цитирай
35. shout - Стана като оня лаф за мъдреца дето се ...
06.03.2013 13:02
Стана като оня лаф за мъдреца дето се препирал с 3-ма .... Винаги съм се чудел на хора, на които им показваш нагледно нещата, гледат ги и казват: Не, не може да бъде, това не е истина, ама еди кво си каза Айнщайн, ама не знам кво си и на края когато вече няма какво да кажат за да отрекат истината, обръщат нещата и почват да се подиграват, да подмятат, да се смеят и т.н. само и само те да са на правилната позиция и да го отрекат заядливо и гледайки сеир. Изглежда твърде безумно и показва липса на много неща. Не влагам емоция или пък съм "влюбен" в НЛО, обсъждам нещата с тях, какво правят като видимо !! и толкова. Не влагам измишльотини, а факти. На вас обаче все конспирации в главите, все небивалици, все някой манипулира и т.н. На Коледа на 26.12.2012 вечерта 17,5 часа за 5-6ти път виждам ниско летящо НЛО ето и снимка http://prikachi.com/images/50/5956050P.jpg . В детайл се вижда http://prikachi.com/images/115/5956115A.jpg . Не е самолет! Имам и заснет клип.
Що се отнася до "кацането на Луната, многото специалисти и милиардите долари" ето http://batesmotel.8m.com/ . Разгледайте внимателно снимките.
То и кемтрейлс НЯМА, ама днес небето е само химическа мъгла и химически следи! И тях ли не виждате !?!? Е, щом не ги виждате - дишайте с пълни гърди и много здраве!
цитирай
36. asthfghl - 32.
06.03.2013 13:31
Ама хич да не се притесняваш за изместване на темата - продължавайте в същия дух :)
цитирай
37. asthfghl - 33.
06.03.2013 13:32
О, не, защо. Именно тук е мястото да ги обсъждаме. Нима искате да скриете истината от хората? ;)
цитирай
38. christ - Ето какво
06.03.2013 13:44
Мисля, че замърсяваме вече блога на човека. Казваш, че уважаваш фактите. Но те не винаги са това, което са. Днес гледах едно клипче, където по наклонена плоскост пускаха едно топче и то се качваше нагоре. После още едно и още едно... Факт! Невероятно! Напук на гравитацията. И ако не ти кажат за какво става въпрос, ще си останеш с факта. Оказа се, че това е една много умело направена 3D конструкция, при която ефекта се получава само ако камерата е на точно определено място. Е, да, ама трябваше да го обяснят - една обикновена, но красиво направена илюзия. Пак казвам - ако нямаше обяснение, ти сигурно, позовавайки се на фактите, щеше да твърдиш, че някой вече е измислил антигравитацията. А! Да не забравя. Естествено е, че ниско летящите самолети ще оставят следа. Още повече ако наблизо има летище. Най-близкото летище до мен е на около 90 км. Така че нямам ниско летящи самолети, които толкова конспиративно да замърсяват атмосферата. Впрочем ти не обичаш конспирациите. Тогава трябва да измислим нещо друго... Добре, ще го наречем "заговор" на сатанинските сили :-) Харесва ли ти? Шегувам се, разбира се. Живей си живота и не замърсявай мисълта си с параноични тълкувания. Не спекулирай с фактите, защото това вече го е направил някой друг и ти си поредната жертва. Жив и здрав!
цитирай
39. teatarnamechtite - Извънземни има:
06.03.2013 13:47
...Аз съм живото доказателство.

Ама не казвайте на мъжете в черно!
цитирай
40. christ - Няма,
06.03.2013 14:06
Те са под мой контрол!
цитирай
41. zlokuche - @39: aко не им кажем, още довечера ще ...
06.03.2013 14:11
@39: aко не им кажем, още довечера ще те похитят извънземните.
цитирай
42. shout - christ, christ !
06.03.2013 14:30
Ниско летящите самолети не могат, а и не трябва да оставят следа след себе си ! Ти би трябвало да знаеш ЗАЩО КАЗВАМ ТОВА - видиш ми се умен човек! Особено тоя самолет http://prikachi.com/images.php?nextid=3538755 , който без да е запознат човек би трябвало да се запита абе какво прави тоя самолет на такава височина, там ли е КОРИДОРЪТ МУ !?!? , кой го допусна, защо лети успоредно на Стара Планина и още други? Не, няма кемтрейлс, няма и НЛО, всичко е една измама, ама измама за кого? Вгледай се в рекламите - на кафето Jacobs 3in1, там с овцете - много хубаво се виждат самолетите наредени 6-7 коридора един до друг. Случайно е! Освен това виж логото на Преди обед на бтв - едно дървено самолетче изпуска 3 следи от крилата и от опашката - СЛУЧАЙНО Е, ДА ЗНАЕШ! Още кемтрейлса го има в няколко реклами на банки, леки коли и т.н. И те са случайни!? Защо ли? Защото трябва да се свиква да се вижда тази картина, която до преди 2006 година Я НЯМАШЕ и хората да я приемат за нормална, НО ТЯ НЕ Е! Нашите власти мълчат по тоя въпрос яко. И ти се опитваш да ми кажеш, че това са параноични тълкувания и спекулация с фактите, и че съм жертва на някого? Човече, оставам без думи.....Опитваш се да изкараш истината лъжа! Каква ли ти е презумцията?
цитирай
43. christ - Споко,
06.03.2013 14:32
Аз съм ги наплашил...
цитирай
44. christ - shout,
06.03.2013 14:34
Малко си поиграх и се получи ето това: http://christ.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/06/.1061275 . Мисля, че нямаш нищо напротив, дори ти правя и реклама по този начин. Просто няма как да се качват снимки по друг начин. Жив и здрав!
цитирай
45. teatarnamechtite - злокуче,
06.03.2013 14:37
Аз отдавна съм си похитен!
цитирай
46. christ - shout,
06.03.2013 15:00
.... явно искаш да ми кажеш нещо с тези самолети. От самолети не разбирам, само се возя на тях. Не знам защо нисколетящите не оставят следи, не знам защо при самолетите не трябва да има овце. С какво трябва все пак да свикваме? Айде сега не ми казвай, че някой иска да ни трови. Вероятно с пушека дето се вижда по рекламите. Как я виждаш? Тровят ни и после? Кеф ти празни градове, че и цели държави... Избираш си на корем.Това ли е?
цитирай
47. asthfghl - 38.
06.03.2013 15:04
Абе спокойно бе, ако замърсявахте нещо, щях да си кажа.
цитирай
48. shout - christ - нямаше нужда все пак! Но ...
06.03.2013 15:16
christ - нямаше нужда все пак! Но интересно ми е, защо не вземеш да разгледаш снимката http://prikachi.com/images.php?nextid=3538755 и да ни пейстнеш тука в детайли за да я видим! Добре се справяш с НЛО-то, та рекох... Няма да е проблем нали? Между другото правена е на 29.06.2011 след 20 часа в един сух и горещ ден. Та, ако може и така малко коментар за следата след самолета да сложиш . Ако не те устройва нещо моля, ето нещо по-ново http://prikachi.com/images/698/5956698s.jpg от 05.02.2013. Ще бъдеш ли така добър да ни покажеш 400 пъти увеличени тези 2 самолета?
цитирай
49. christ - ОК
06.03.2013 15:40
Ще се постарая, но тук могат да се слагат само линкове към снимки, но не и самите снимки. Все пак ще измисля нещо.
цитирай
50. christ - shout,
06.03.2013 16:37
За съжаление на първата снимка не се вижда никакъв обект. Допускам да е закрит от цифрите. От втората снимка се получи ето това: http://christ.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/06/.1061275. Не се вижда кой знае какво. Пикселизация има, но хубавото е, че е максимално изчистена. Разделил съм снимката на "горен самолет" и "долен самолет". За яснота съм сложил малко копие на оригинала в горния ляв ъгъл на двете. Лично аз не съм удовлетворен. Просто няма какво да се покаже.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280779
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив