Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2012 09:44 - CERN бил непотребен абстрактен експеримент, а?
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 3232 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как атомната физика помага на българския бизнес

image

Българският бизнес може да работи с Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), като се възползва от нейни технологии и ноу-хау, а освен това и да печели, като участва в търговете за поръчки на материали, оборудване и услуги.

Преди дни в София се проведе двудневна среща между представители на ЦЕРН и българската индустрия, за да се обсъди как връзката между двете страни може да бъде подобрена. За конференцията у нас пристигна и генералният директор ЦЕРН Ролф Хойер, който похвали българските учени.

България е малка държава, но участието на вашата страна в ЦЕРН е голямо и българските учени имат видим принос, заяви Хойер при срещата си с министър-председателя Бойко Борисов.

За българското участие в ЦЕРН, възможностите пред нашия бизнес, новите технологии и, разбира се, Големия адронен колайдер разговаряме с доц. Леандър Литов. Той ръководи екипа от Софийския университет в ЦЕРН и е член на Съвета на ЦЕРН.


Тагове:   наука,


Гласувай:
6



1. zlokuche - Много добре. . . само се моля, този ...
04.12.2012 11:47
Много добре...само се моля, този постинг да не го прочете някой от тия със станиолените шапки, че ще стане весело...
цитирай
2. asthfghl - 1.
04.12.2012 15:33
Да заповяда! ЯлатИ повИчИ! >:-]
цитирай
3. penchoan - ЦЕРН е демонстрация на глупостта на ...
06.12.2012 18:06
ЦЕРН е демонстрация на глупостта на учените. Вместо да хвърлят усилия за усвояване на безплатна енергия, те си играят за милиарди долари като малки деца с ускорители на частици. Не е луд който изяжда баницата, а който му я дава.
цитирай
4. asthfghl - 3.
07.12.2012 09:34
Луд е този, който не вижда по-далече от носа си и който, даже пред лицето на толкова свидетелства за чисто практическите приложения на подобен род изследвания, продължават да повтарят като папагали старите изтъркани рефрени, които са чули от някой самопровъзгласил се онлайн-специалист по всичко, който всъщност и хабер си няма от наука.
цитирай
5. zlokuche - asthfghl, Тъкмо си говорихме за тия ...
07.12.2012 11:25
asthfghl,

Тъкмо си говорихме за тия със станиолените шапки...не закъсняха.
цитирай
6. asthfghl - 5.
07.12.2012 13:05
Ти се оказа пророк! :)
цитирай
7. zlokuche - Мерси! Не съм точно пророк, просто ...
07.12.2012 14:58
Мерси! Не съм точно пророк, просто въпросните са предсказуеми.

Крайно време е някой да напише приказка за Малката Станиолена Шапчица и Големия Лош Учен.
цитирай
8. begetron426 - Първият ускорител...
10.12.2012 21:27
Първият ускорител е конструиран от Е. Ръдерфорд. С него той разкрива структурата на атома, след което следва 20 НТ век. Ражда се квантовата механика, СТО, ОТО и започва бурно развитие на ускорителите на елементарни частици, с които бяха открити, неутронът, неутриното и всички останали елементарни частици и техните античастици, повече от 300. Около 50 основни и другите резонанси. Следователно без ускорителите нашият свят щеше да дъвче още просвещението или щеше да се ползва от бързоходци пощальони. Навлизане в микросвета изисква все по-голяма енергия на ускорителите, за да се освободи колосалната енергия служеща за връзка между частиците и да се проникне в тяхната структура, което ще ни разкрие следващото субмикро ниво на материя. При това разкриване ще овладеем гравитацията, ще стигнем до енергия аналогична на ядрената, но хиляди пъти по-силна от нея, ще разкрием структурата на вакуума с още по-голяма енергия и мн. др. При бомбадиране на протоните с високоенергийни електрони се разкрива, че те имат структура. Същото е направил Ръдерфорд, само с тая разлика, че неговият ускорител е бил с най-малка мощност и му е позволил да стигне до ядрото на атома и да открие, че то е съставено от положително заредени частици /протони/. През следващите 10 години ще се стигне до първоматерията или Материалната субстанция за ужас на мистиката и религията. Затова е необходимо следващото поколение ускорители да са стотици пъти по-силни от ЦЕРН или да се разкрие нов принцип за получаване на такава концентрирана енергия. Всичко това струва много, много пари и ум, защото това са най-скъпите и сложни съоръжения, достижение на човешката мисъл. Именно от тях човечеството е тръгнало към заветната мечта на всички философи и учени на всички времена, и чрез ускорителите на елементарни частици ще стане възможно разкриване на съществуването, развитието и управлението на света. Ползата е ясна - Земята ще се превърне в рай за човечеството, овладяло най-важните закони на материята. Поздрав!!!
цитирай
9. asthfghl - 8.
11.12.2012 10:37
Благодаря за лекцията по история на физиката на елементарните частици, примесена с New Age псевдо-наука и претенциозни твърдения за притежание на ясновидски способности относно бъдещи събития, които още не са се случили.

А отделен абзац знаеш ли как се обособява? Вярвам, имаш на клавиатурата си едно такова голямо копче с една стрелка наляво. Намира се под дясното ти кутре.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280196
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив