Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2015 17:08 - Честните братушки сгазиха лука
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 723 Коментари: 1 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Шокиращи допинг разкрития: Русия може да бъде изхвърлена от леката атлетика

Независимата комисия към Световната антидопингова агенция (УАДА) потвърди за огромни измами, свързани с допинг в руската лека атлетика. Заради това от агенцията директно препоръчаха Руската федерация по лека атлетика да бъде изхвърлена от спорта.

Подобна санкция би означавала Русия да получи забрана за участие в състезания на IAAF като Олимпийски игри, световни и европейски шампионати.

Освен това, УАДА поиска доживотни наказания на петима руски атлети и други петима треньори, както и отнемането на лиценза на намиращата се в Москва лаборатория аз борба със забранените стимуланти в спорта.

Обвиненията за употреба на допинг и корупция с цел прикриването на положителни проби бяха отправени първо от германската телевизия ARD през месец декември миналата година. В резултат на излъчения материал, УАДА състави 3-членна комисия, чийто председател по време на 11-месечното разследване стана основателят й Дик Паунд.

Междувременно, по-рано днес Етичната комисия към Международния олимпийски комитет (МОК) препоръча на ръководителите на организацията да отстранят от длъжност бившия президент и настоящ почетен член ИААФ Ламин Диак. 82-годишният сенегалец е разследван от френските власти по подозрения за подкупи, приети с цел прикриване на нарушения в анти-допинговите изследвания на спортисти.


Тагове:   спорт,


Гласувай:
20



1. asthfghl - Списък на троловете-минусчии, които са за допинга, стига да е употребяван от правилните хора:
09.11.2015 21:37
1. minevv - поради някаква лична вендета
2. appen13 - очевиден отявлен путинофил
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297252
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив