Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 21:46 - Поредното национално предателство на футболните еничари
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 1592 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 27.08.2014 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Все се надявах, че предварителните слухове, че на мача на Лудогорец срещу Стяуа в София ще има фенове на ЦСКА, които ще подкрепят румънците, ще се окажат неверни. Но в крайна сметка репортерът на терена Крум Савов току-що потвърди, че случаят е именно такъв. При сектора на гостите наистина има около стотина цесекари, които викат заедно с гостуващите фенове.
Това е срамно и позорно за България. Българи, които иначе толкова често се бият в гърдите и така гръмогласно се самопровъзгласяват за големи националисти и патриоти, да подкрепят чужд отбор срещу българския шампион. Израз на жалка отмъстителност, безсилие и безмозъчна злост и завист за успеха на сънародниците. В този момент за пореден път се срамувам, че съм българин.
Това ми напомня за един мач на националите преди време, на който присъствах и имах крайното неудоволствие да стана свидетел на това как една част от стадиона скандираше "К*р за Левски", докато друга крещеше "ЦСКА е кочина". Това - на мач на националите, където се предполага всички да са обединени около единна кауза.

Ситуациите са идентични, защото принципът, мотивите и подтикът за подобно поведение очевидно са много сходни. На практика личната принадлежност към някаква група (фен-масата на даден клуб) е поставена над националната принадлежност. А лицемерието в цялата претенция за патриотичност и реалното поведение на тези, направо ще си го кажа, национални предатели, е меко казано потресаващо.
Лудогорец в момента е представителят на нашата България в най-престижния турнир в Европа. Това е лицето ни пред Европа, поне за момента. И като такова, то заслужава ако не подкрепа, поне уважение. Но тези отрепки дори и на това не са способни.
От това по-голям симптом, че сме обречени като нация - здраве му кажи.


Тагове:   футбол,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. asthfghl - ...
27.08.2014 22:11
И в допълнение, този отбор в момента има реалния шанс да дръпне коефициента на България в УЕФА още нагоре, след доброто си представяне в турнирите миналия сезон. Което означава, че ако ЦСКА се класира в евротурнирите след този сезон, шансовете му да има по-благосклонен жребий нарастват значително, колкото по-добре се представи Лудогорец сега. Ако ЦСКА стане шампион, догодина дори може и да се стигне дотам, че да играе само 1 предварителен кръг в ШЛ, или поне да е твърдо сред поставените в по-предните предварителни кръгове - и всичко това заради Лудогорец.

Но за това тези малоумници не се замислят. За тях е къде-къде по-важно да си получат едно дребно отмъщенийце срещу местния конкурент, като му натрият носа за момента.
цитирай
2. syrmaepon - Мда - тъжна картинка. Поради това ...
28.08.2014 09:07
Мда - тъжна картинка. Поради това имено мислене и икономиката ни е на същото дередже. Понеже няма кой да ни влее в главите / дори след Васил Иванов Кунчев/ , че когато печели един от нас - печелят всички. Синият отбор няма ли да махне най-после това велико име от себе си, че въобще не го заслужава. Абвиатурата поне малко хора се замислят какво означава.
цитирай
3. mikolaj - Срам
28.08.2014 18:24
Срам.


написано от един цесекар.
цитирай
4. asthfghl - ...
29.08.2014 21:42
Чета публикациите по темата от последните дни и се блещя... Злобата и завистта българска изглежда край нямат. Явно повече българи ги е яд за класирането на Лудогорец, отколкото да се радват. Типично по български.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4281145
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив