Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2014 21:42 - Дузпата за лалетата...
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.06.2014 21:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
То ясно, че съдията игра на компенсация за холандците, задето по-рано в мача с Мексико на два пъти не им даде дузпа (първият път - доста незаслужено подмината).

Само дето дузпа се свири за конкретно положение, а не за натрупани полу-положения. За Холандия съм на това световно, но това последното положение беше симулация. Искам много да спечелят титлата лалетата, но не по този начин.
По принцип аз ако съм един съдия, дузпа давам, само ако главата на играча е отделена на минимум метър от тялото >:-]
Наясно съм, че докато съвсем не се отменят дузпите, футболът никога няма напълно да се изчисти от симулации...
Но пък може доста да се изчисти от моментни грешки, ако се въведат видеоповторенията. Случва се веднъж-дваж на мач да се наложат, но все в решителни ситуации. Съдията не е съвсем сигурен има ли дузпа или не? Добре, отива до тъч-линията, където му прожектират няколко повторения на положението от различни ъгли. След което взима окончателно решение. Ако има фаул - дава дузпа. Ако играчът симулира - наказва го. Всичко отнема между 30-60 сек. и спестява огромни неприятности и разправии, повишава доверието на публиката към играта и като цяло отказва играчите от мисълта да симулират.

Това, че дори видеоповторенията понякога не постигат пълно единомислие за дадено положение, не означава, че въвеждането им няма да спомогне за по-адекватно рефериране. В момента съдията разчита на това, което е видял на момента. С видеоповторенията ще има възможност да преглежда ситуацията многократно, докато постигне някакво заключение.


Тагове:   футбол,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4281245
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив