Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 10:42 - Най-тъпите стадиони
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 1447 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.05.2011 11:11


Да, заглавието може и да е малко крайно за стадион като "Анфийлд" в Ливърпул, но истината е, че много съоръжения по света са с абсурдна архитектура. Можете да се убедите сами, че гледането на мач може да се окаже или трудно, или направо невъзможно дори с редовно закупен билет.

Отделен е проблемът с удобствата по трибуните.

Темата е интересна и в контекста на нестихващите (основателни) критики към българските стадиони. Оказва се обаче, че поне не сме сами в антифутболната архитектура.

На "Анфийлд например" на високите места на една от трибуните зад вратите не може да се види дори другото наказателно поле (снимка 1).

Ако говорим за лоша видимост обаче "отличник" е стадион "Арена ди Байчада" в Куритиба, Бразилия. На снимка 3 фен показва нагледно емоциите си от вкарания гол в далечната врата, за който е чул от съседи по място.

Лоша видимост има и зад колоните на хановерския стадион (снимка 2), но там с навеждане вляво и вдясно положението сравнително се нормализира.

Феновете на първия ред на "Територио Сантос Модело" (снимка 4) в Мексико обаче могат да гледат мача само, ако са прави. Това е положението.

Най-комично е положението на "Янки стейдиъм" в Ню Йорк (снимка 5). Като се има предвид затлъстяването отвъд Окена, първият ред изглежда напълно неизползваем, въпреки луксозните седалки.

image

image

image

image

image

И един бонус: Градският Стадион в Брага, Португалия:

image



Тагове:   футбол,   бъзик,


Гласувай:
4



1. megafon - Малоумни
17.05.2011 11:12
архитекти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280870
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив