Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 15:25 - Българските олимпийски безумия
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 2776 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Олимпиецът ни и надежда за добро представяне в ски бягането - Веселин Цинзов, отказал да говори пред медиите, след като на Олимпийските игри във Ванкувър завърши на "престижното" 50-то място. 

23-годишният младок не оправда очакванията на треньорския щаб да влезе в 30-та на 15 км и демонстрира надменно отношение и слабохарактерност след края на надпреварата. Българските журналисти, които проследиха неговия старт и просто потърсиха коментар от олимпиеца ни, бяха удостоени единствено с ехидната усмивка и пренебрежително отношение на самоковеца.

Цинзов, който в досегашната си кариера има едно 8-мо и едно 16-то място от Европейски първенства за юноши, се държа като олимпийски шампион и безцеремонно подмина българските медии. Не стига, че очакванията ни за нещо голямо от Олимпийските игри са повече от минимални, че отиват състезатели, които масово остават в края на класиранията, ами накрая някои си позволяват да се държат по такъв начин към може би единствените медии, интересуващи се от "изключителното" българско представяне. Направо звучи трагично.

Добре, че има надежда Цинзов да бъде наказан за това си поведение. От БОК и федерацията по ски вече обмислят как да накажат олимпиеца, а глобата му ща стане ясна след завръщането на екипа в България.

В същото време вчера стана ясно, че Цинзов, Антония Григорова и Теодора Малчева няма да участват в днешните спринтове, защото ги е налегнала умората. Разбира се, нали са се класирали за Олимпийски игри, участвали са в най-големия спортен форум, за какво им е да се напрягат в още една дисциплина. Я по-добре си починете и не му мислете много. Те хората в България така и така не са очаквали нещо сензационно, поне да не се излагаме повече!

Наред с почиващите олимпийци, масово явление в българския щаб е оплакването от трасета, писти, стаи, време... За съжаление, все така се получава, че само над българите вали дъжд, само за тях има бабуни и разровени участъци на пистата. Кофти условията са само за нас...Дъждовният облак е само над нашите глави, пък и природата 100% има някакъв заговор с големите държави, които сигурно пак искат да ни прецакат по някакъв начин.

Така се получава, че вместо с достойно класиране, нашите ще се върнат от Ванкувър с отоци, пъпешови хематоми или пък с обяснението, че "просто не им е било писано".

Царе сме на оправданията. Че условията за спорт в България са оскъдни и въобще цялата ни система е безумна, няма спор. Просто е безсмислено слабото представяне да бъде оправдавано винаги по един и същи начин. А и поне поведението на състезателите след каквото и да е класиране да не бъде като на деца, на които липсват първите седем години.

На хората в България, които все пак не губят надежда за медал и достойно представяне във Ванкувър, не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че родните олимпийци ще стиснат малко зъби, ще престанат с оплакванията и ще покажат нещо малко по-запомнящо се до края на Олимпиадата.



Тагове:   спорт,


Гласувай:
17




Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - съгласен съм напълно!
18.02.2010 08:59
Неоспорим факт е, че нашите са най-големите мрънкачи на тази Олимпиада. Може би трябваше да бъдат просто и единствено туристическа делегация....
цитирай
2. benra - Споделям
18.02.2010 09:52
същите впечатления.То не бе мрънкане, то не бе чудо. Не ми се ще да правя генерални изводи обаче те се налагат от самосебе си.Поздрави за статията!
цитирай
3. sparhawk - Не съм съгласен
18.02.2010 10:07
Първо след слабо представяне и на най-големият спортист се случва да не му е до коментар. Виждал съм го и при футболисти, и при пилоти от "Формула 1". Все пак и спортистите са хора.
Що се отнася до хематома, подигравката със Сани Жекова е проява на убийствено лош вкус. И между другото, наистина основният проблем е в условията. Просто си спомнете как е тренирала Румяна Нейкова, която е ШАМПИОН. Трагична история.
цитирай
4. asthfghl - Към stefbelchev:
18.02.2010 23:50
Няма нужда да викаш. Пиши пак, но този път както трябва.
цитирай
5. tan4etoto4 - Вярно че на Олимпийските игри е п...
19.02.2010 11:32
Вярно че на Олимпийските игри е по-важно участието, а не класирането...но чак пък толкова слабо! Вярно че нямаме условия за тренировки.....ами тогава защо се напъваме?И като се сетя,че искаме домакинство за зимна Олимпияда......о ужас!Пак ще хвърчат народни пари!И за мрънкането си прав.....нали и ние точно това вършим в момента!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4307791
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив