Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 20:05 - Белия пастет
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
1



Наслушали сме се на хвалебствия за испанския гранд Реал Мадрид. "Белия балет". Ето, вчера пак в очерка преди кръга на Шампионската лига, коментатора се скъса да хвали какъв велик нов отбор изграждат и едва ли не как са обречени да спечелят де що има за печелене в следващите години.

Ще видим...

Проблема ми с Реал е следният:

1. Когато някого почнат да го прехвалват ("звездния отбор" и т.н.), аз автоматично развивам рефлекс на неприязън. По тази причина навремето намразих и Милан, а в момента натам вървя и по отношение на Ман Ю. Като погледна кои играят в него, все симпатяги. Но след цялото това медийно дупеблизане, нормално е да почне да ми се повдига. Затова и се кефя, когато тези "големи грандове" се огелпят. Умрам от кеф, честно! :)

2. Реал се ползва с протекциите на краля в Испания, не само от организационна гледна точка, но дори и от финансова (Реал е единствения отбор с толкова големи дългове, но банките продължават да им отпускат още и още - нещо, което със сигурност няма да направят за Атлетик Билбао, например). И същевременно те пилеят пари за "звезди" (в много случаи - набедени за звезди). Трансферната им политика ме дразни. Имат школа, но не се възползват от нея. Вместо това, консумират вече готови и изградени футболисти от другите клубове. Тези клубове пък са забелязали това и им пробутват "звездите" си, точно когато са на върха на кариерата си - съответно оттам нататъка съответния футболист почва да залязва вече. Реал плаща многото пари и после гледа как играча е само бледа сянка на себе си (примерите са безкрайно много). Е, няма начин да симпатизирам на такъв клуб.


Тагове:   спорт,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280420
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив