Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2016 09:33 - Обновена колекция от нагли нарушители
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1620 Коментари: 0 Гласове:
22

Последна промяна: 01.06.2016 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...Достойни за Grajdanite.bg.

Да се насладим на наглостта без граници, та да ни стане едно такова лееекинко на душицата...

Понеже нали като спрем надлъжно ще запречваме само велоалеята - дай да се хакнем напречно, та и на пешеходците да им е терсене!

image

Некадърното проектиране на вело-лента върху бордюра е едно на ръка. Това, че заради импровизираните паркинги по тротоарите в по-голямата си част тя е практически неизползваема, е само незначителна подробност.

image

Напречното паркиране няма да е пълноценно, ако не заприщи пътя на всички възможни немоторни превозни средства. Бонус точки, ако си с BMW.

image

Ето една гатанка. При наличието на двайсетина свободни паркоместа на хвърлей камък разстояние и липсата на каквито и да е паркирали автомобили в радиус от 50 м околовръст, кое е идеалното място за трайно настаняване? Познахте: единственото място, откъдето могат да минат майки с колички.

image

Чисто новата мрежа от велоалеи на Пловдив действително си е повод за хвалба. Само дето някой е забравил да обясни предназначението им на мързеливите и/или разсеяни (а може би неграмотни?) пешеходци. Но няма проблеми - след като бъде последователно забърсан от двама-трима профучаващи велосипедисти и най-дебилният пешеходец обикновено си взима поука.

image

Велосипедистите в кв. Мараша дължат дълбока признателност, а при добро желание - и някой букет рози, на този съвестен "гражданин", който така щедро е оставил половин лента за минаване.

image

Където пространството за по-бързо изнасяне от кръстовището не достига и велоалеите вършат работа. Колоездачите да духат супата!

image

Същото кръстовище, но с допълнителен бонус: сега и пешеходците няма да минат. Нека им! Да са си купили коли!

image

Места за паркиране - бол. Кър - широк. Само дето дотам са цели десет крачки. Къде-къде по-готино е да се изтипосаш насред Т-образно кръстовище, където, на всичкото отгоре, водачите изпълняват висш пилотаж между зейналите в асфалта ями. Според неофициалния правилник на улицата, между другото, аварийките автоматически освобождават нахакания водач от отговорност.

image

Дотук обсъждахме предимно основните булеварди. Истинското шоу обаче настава, когато, подтикнати от приключенски плам, навлезем из кварталите - ничията земя, където царят други закони, а правилата на движение имат пожелателно-препоръчителен характер.

image

Пешеходна пътека, осеяна с всевъзможни указателни знаци. Пътна сигнализация като слънце, та да ти избоде очите. Да, ама отсреща имам клиент, който ей сегинка ще излезе от кенефа и когото го мързи да извърви повече от двайсет крачки - така че дай да затуля пътя на всички останали. Само за десетина минутки, обещавам!

image

Зона за отдих, няма особено много движение. Аз пък бързам към стадиона. Да взема да си хакна таратайката където ми видят очите. А че е завой и че някъде било обозначено за велосипедна лента - хайде сега! Какво пък толкова. Ще ме заобиколят. На завоя.

image

Разбира се, горната колекция предстои да се обновява и в бъдеще. Както може да се очаква - с доста голяма скорост.



Гласувай:
22



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297872
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив