Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 10:11 - Трябва да му се признае на Доналд...
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1725 Коментари: 5 Гласове:
19

Последна промяна: 28.11.2016 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...В момента, в който се появи някое твърдение за конспирация, която се предполага да е проработила в негова полза, той веднагически излиза със собствена контра-конспиративна теория. Вече му се е превърнало в нещо като Павлов рефлекс:

Нов скандал в САЩ - може ли Клинтън да стане президент
Trump Claims, With No Evidence, That ‘Millions of People’ Voted Illegally

И тъй като явно вече сме в ерата на "пост-истината" (каквото и да се предполага да означава това), една лъжа, изречена сто... ъъъ, такова де, два пъти, вече се превръща в истина. Нъл?

Да, ама ето къде е цялата работа. Електоралният колеж, колкото и странен и допотопен да е, колкото и да изкривява демократичния процес, е това, което е. В смисъл, че ако някой иска фундаментално да го промени и да се отърве от него, като го замени с нещо друго, той може да заповяда и да се пробва да го стори по каналния ред. Дотогава обаче той ще е канон. Със сигурност ще създава още бъдещи ситуации, където даден кандидат губи популярния вот (с цял милион гласове), но успява "убедително" да спечели изборите. Да роптаеш срещу този факт прави губещия кандидат да изглежда, меко казано, като загубеняк, който не умее да губи.

Честно, не разбирам всичките тези напъни на щаба на Хилъри. Те само показват, че елитът или е отчаян, или (и) е неспособен да разбере цялата картина и да осмисли причината за загубата си. Не става въпрос за няколко десетки хиляди гласа в три щата или нещо такова. Нещата са много по-дълбоки. Вече сме говорили тук по този въпрос. Освен ако политическите елити не се вгледат много обстойно в собствените си кусури и не направят задълбочен анализ на причините за този резултат (и ако не излязат след това с план за изход от ситуацията), те ще продължават да жънат поражение след поражение в ситуации, които уж изглеждат печеливши за тях.

Що се отнася до повторното преброяване, то може и да доведе до нещо (макар че по-вероятно е да не стане така, въпреки че от гледна точка на Хилъри си струва да се опита - привсе, че цялата суматоха някак удобно бе започната от някаква трета незначителна партия). Работата е там, че процесът на прехвърляне на властта от Обама към Тръмп вече е започнал и е необратим. Вече няма връщане назад. Тръмп Е президентът и точка. Свиквайте с мисълта.

Естествено, има огромна разлика между това да оспориш едни избори възоснова на факта, че резултатът е много близък - и това с лека ръка да ги обявиш за фалшифицирани без никакви доказателства. Докато действията на Хилъри (или по-точно на нейните протежета) може и да не се отличават с особено висока морална стойност (и някак да не се връзват с предварителните й призиви към опонента й да приеме изборния резултат, какъвто и да е той), те изобщо не могат да се сравняват с новите низини, до които е готов да стигне Тръмп. Хайде бе, пич. Вече си президент! Нали постигна каквото искаше? Крайно време е да пораснеш вече. Да не смяташ да управляваш страната по този начин?


Тагове:   политика,   сащ,


Гласувай:
19



1. appen13 - Охо....
28.11.2016 10:42
Лека-полека някой започват да схващат какво им се случва.
Само за протокола:
Това е САМО НАЧАЛОТО и САМО НАЙ-БЕЗОБИДНАТА ЧАСТ.
Тепърва ни очакват истински интересните времена в смисъла на древното китайско проклятие.
цитирай
2. asthfghl - 1.
28.11.2016 10:43
Тук съм съгласен.
цитирай
3. tetiva - Г-н asthfghl,
28.11.2016 10:54
Аз не мисля, че фалшификациите на избори са български патент. За възможностите при електронно гласуване – да не говорим.) Не ми е ясно какви следи се оставят при подобни фалшификации, но сигурно има.
Имам напомняне към Тръмп – когато Клинтън се завтече да му грабне президенството, той да я подведе под отговорност за мейлите на личния й сървър, и по-точно за съдържанието им.)

Напъните на щаба на Хилъри и на нея самата са естествени – на кого му се иска да пропусне пълната власт?)
цитирай
4. asthfghl - 3.
28.11.2016 11:08
Ми той уж щеше да я вкарва в затвора, пък сега като го избраха веднага обърна палачинката и каза, че няма да я бара. И това е едно от многото му обръщания на 180 градуса по ред ключови негови обещания. Да не стане накрая така, че нищо от обещаното няма да направи и няма да промени нищо от Обама. И само приказките му големи. Но това е една друга тема.
цитирай
5. asthfghl - ...
28.11.2016 11:25
Между другото, наблюдават се наченки на нов стил на управление и комуникация с народа - да го наречем "туитър стил". Изглежда, че отсега нататък решенията на изпълнителната власт едва ли не ще се спускат връз народонаселението посредством туитчета в интернет с максимална дължина 140 знака. Например:

"От днес забраняваме абортите на федерално ниво. Някви хипита са ми блокирали входа към голф игрището. ТЪЖНО!"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280616
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив