Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2016 09:44 - Това е ужасяващо... И се случва в момента в Полша!
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 2794 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ужасите на десничарската дистопия оформят Полша

Първият опит от страна на полското правителство да започне да налага фундаменталистки католически режим претърпя поражение от т.нар. „Черен протест“. Сега партия „Право и справедливост“ отвръща на удара – с пълна сила.


Тагове:   политика,   религия,


Гласувай:
11



1. mikolaj - Доста проблеми
15.11.2016 13:28
Станиславски е малко краен в изказванията си. Но фактът е, че управляващата партия има редица налудничави идеи. За мен проблемът е, че всичко се поставя на основата на християнското учение ТАКА, КАКТО Е ИНТЕРПРЕТИРАНО ОТ ПОЛСКАТА КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА. А тази църква е силно консервативна, което се дължи на дългата й конфронтация с комунистическия режим. Така че очаквам нещата да се задържат на този път- анти-аборцийни кампании, забрана на ин витро (в момента държавата не плаща за ин витро процедури, което отказва много двойки от тях заради непосилната цена), удар по хапчетата morning after (които и в момента е трудно да се намерят).

Но знаете ли кое е най-смешното? че въпреки забраната човешки останки да бъдат екскхумирани, бе взето решение за ексхумация останките на съпрузите Качински, с идеята да се докаже, че са били убити от "взрив". Предполагам, че това ще бъде "доказано", но доколко стои в християнската традиция да се екскхумират хора... не е много ясно.
цитирай
2. syrmaepon - Пореден път се убеждавам, че в цъ...
16.11.2016 10:00
Пореден път се убеждавам, че в църквата няма нищо прогресивно - да плащаш с пари за да приемеш / насила/ един натрапван морален кодекс е същото като да си платиш за опрощение на греховете /ако имаш пари/. Отново псевдо- моралът е на страната на богатите. Въпреки, че щом авторът е политически лявоориентиран и атеист може би изхожда и от своите разбирания. Но моралът съществува само когато е избран доброволно по съвест. В друга статия пък той самия се жалва за "манифести", които от чисто практична и морална гледна точка също не струват нищо и ни приканват към нещо "задължително". В този смисъл ние още изживяваме възпитанието си, по-скоро зомбирането на няколко поколения които нито разбират свободата, нито я практикуват.
цитирай
3. asthfghl - 2.
16.11.2016 10:11
Както и да е ориентиран авторът, фактите са си факти. Полското правителство се опитва да изнудва и издевателства над собствените си граждани.
цитирай
4. asthfghl - 2...
16.11.2016 10:52
Абе човек, зави ми се свят от всичките тези промени на коментара ти! :)
цитирай
5. syrmaepon - Така е, когато човек първо бъбри ...
19.11.2016 10:01
Така е, когато човек първо бъбри после мисли )))))))) извинявай )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301179
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив