Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 09:47 - Този референдум е бошлаф работа
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1025 Коментари: 1 Гласове:
19

Последна промяна: 25.10.2016 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И трите въпроса на референдума са лишени от смисъл.

1. То се вижда колко добре работи мажоритарната система на тези избори. След като дори мама Цецка се води фаворит на тях. Хората пак си гласуват партийно.

2. Да задължаваш хората да упражнят едно свое право е нарушение на това право. Още повече, че санкцията изключване от списъка на избирателите е противоконституционна.

3. Дори и нула лева да е партийната субсидия, партиите пак ще цоцат пари - но този път от щедри корпоративни спонсори и благодетели от подземния свят. Просто няма да се прави толкова явно и всичко ще мине на тъмно.

А намаляването броя на депутатите просто ще стесни кръга на елита, като тези, които останат в него, ще станат още по-алчни и ще си вдигнат цената. Малките партии ще останат отвън и плурализмът ще пострада, а борбата за едно депутатско място ще се изостри още повече (в комбинация с гореспоменатото минаване на тъмно на партийното финансиране, това ще създаде още по-голяма изборна корупция). Депутатите ни няма да станат по-малко малоумни, а безсмислените партийни боричкания в парламента няма да престанат.

Да не се заблуждаваме, че като гласуваме с "Да" и на трите въпроса, ще сме открили някаква панацея за проблемите в политиката ни. Този референдум е по-скоро опит на Слави Трифонов да си направи PR.


Тагове:   политика,


Гласувай:
20



1. milady - Eто един умен пост
25.10.2016 10:36
Браво радвам се.да срещам и разумни хора тук !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280851
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив