Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 12:39 - Евровизийна посредственост... и още нещо
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 2152 Коментари: 6 Гласове:
19

Последна промяна: 15.05.2016 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ревът на мнозина срещу нагласената победа на откровено политически мотивираната украинска кримска татарка на снощната Евровизия не е неоснователен. Само че има и един лек нюанс...

Политиката на Евровизия уж е изрично забранена, ама се оказва, че не е. И това важи както в случая за Украйна, така и за "приятелския" вот от знайни и незнайни бивши съветски републики, който наблюдаваме почти на всяка Евровизия и който неизменно е в полза на Майка Русия.

Така че, принципно са прави да реват някои за тазгодишната Евровизия. Само дето не виждам и защо трябваше мнозинството да гласува за Русия, при положение, че в чисто музикално отношение, тяхната песен беше не по-малко посредствена от тази на Украйна. Все пак говорим за музикално състезание, нали?

Изглежда предпочитанията на голяма част от ревящите (както и явно тези на повечето журита) са били предначертани, далече преди още да чуят дори коя да е от въпросните песни. В случая нито ревящите,  нито журито се интересуват от самите песни или изпълнения, а гледат коя песен от коя страна е. Даже, което е по-срамното, в случая мнозина сред първите не поставят България на първо място, ами се кланят на Русия, като казват, че тя е реалният победител. Нашата песен може и да не беше най-добрата, но със сигурност бе по-добра от руската например - да не говорим, че в музикално отношение имаше поне 10 други песни, които бяха по-добри и от нашата, и от руската, и от украинската - а някои от тях дори не успяха да се класират на финала. Излиза, че голяма част от българите се самоопределят преди всичко като русофили и русофоби, преди да са почнали да се делят на някакви други (а иначе - разделения да искаш).

Така че както целта на журито очевидно е била да затапи руснаците, така и тази на родните русофили е надлежно да оплюят враговете на Майка Русия - и толкоз. А после се питат защо по-голямата част от Европа се кланя на политическата конюнктура дори на такива уж неполитически музикални конкурси.

Нека бъдем напълно откровени. Тук изобщо не става въпрос за музика. Както журито е политически мотивирано, така и такива като родните блого-путиноиди. 

Ето заради такива като тях и като самите организатори на конкурса отдавна не гледам Евровизия. Всичко са обърнали на политика. Повръща ми се.

Нейсе. Чакам минусите. Вие си знаете кои сте. Всъщност всички отдавна сме ви научили номерата.


Тагове:   политика,   музика,


Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. asthfghl - ...
15.05.2016 12:50
Специални благодарности за минусите на следните русофили, на които истината не им отърва и които или не знаят как, или не желаят да приемат (още по-малко пък да заемат) една истински независима позиция:

1. freeoldmen
...
цитирай
2. born - Сигурно е, че и аз съм русофил
17.05.2016 22:33
но в конкретния случай си прав, затова ти праснах и един голям русофилски плюс. И вземи, та си махни мод
цитирай
3. born - Искам да допълня, тъй като без да ...
17.05.2016 22:38
Искам да допълня , тъй като без да пипна нищо, коментарът ми тръгна към теб недовършен по много странен начин.Мистика ! Исках да кажа: мани тая модерация. Постингите ти са готини и особено туристическите. Мисля, че нямат нужда от модерация.
цитирай
4. asthfghl - 3.
17.05.2016 23:02
И що? Пак да ме осерат разни тролове? Предпочитам да си остане така.
цитирай
5. born - Имаш право на избор и аз уважавам ...
18.05.2016 23:58
Имаш право на избор и аз уважавам решението ти.
цитирай
6. asthfghl - 5.
19.05.2016 10:33
Благодаря.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280735
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив