Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 18:21 - Васил Филипов: Бог да го прости "Южен поток", Путин е блъфьор
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3734 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 04.12.2014 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageВасил Филипов

Стигнахме кръстопътя. Путин просто търсеше начин да сложи край на една авантюра, която започна преди седем-осем години."Южен поток" беше мъртво родена рожба на Русия. Путин е блъфьор и лъжец. Така коментира пред Фрог изказването на руския президент, че България губи по 400 млн. евро годишно от този газопровод експертът Васил Филипов.


"Южен поток" беше обявен като спасение на Европа, тъй като Путин бе решил да придобие газопрводите през Украйна, където има осем тръби. Той ги поиска и не му ги дадоха, защото този украинец, който ги даде, тълпата щеше да го убие същия ден на улицата. И тогава обявиха, че ще правят "Южен поток". Този номер го правеха предишното десетилетие със "Син поток".Тогава аз управлявах газовата дейност у нас и искаха да им дадем транзитите. Даже ги бяха спазарили два-три месеца преди мен. Аз провалих решение на МС от декември, където искаха да извадят транзитите от Булгаргаз и го дадат за 35 години на Мултигруп. Но това не се състоя. И казаха, ще правим "Син поток". Правете го! Не го направиха, защото още нямаше такива платформи , на които да се заваряват тръбите 2000 г. Беше изработена такава платформа и започнаха да строят "Син поток", който бе дълъг 294 км. на дъното на Черно море и всяка тръба трябваше да струва оп 1 млрд. долара.Но вместо да построя пет тръби за 5 млрд. построиха една тръба за 5 млрд. Тоест, колко щеше да струва "Южен поток" знаят само Бог и стари баби. Четири тръби по 950 км. щяха да струват десетки и десетки милиарди. И кой щеше да го плаща е въпрос на друг коментар, започна Филипов.

На руснаците им беше ясно, че не могат да постигнат показателите, които обявяват, не могат да създадат това налягане, не могат да транспортират такова количество газ. С една дума ще се похарчат огромни пари, а още повече ще се открадат.И така се стигна до тупане на топката, до дрибъл на място. Ще строим, ще строим... Но никой не каза, колко ще струва газопровада и как ще се изплаща, защото той трябва да се изплаща. От един милиард цената се вдигна на 5 млрд и щеше да стигне навярно 10 млрд. и повече.Те не могат да осигурят такъв транзит на газ, защото транзитите на Русия към Европа са над 260 млрд., а те в най-добрия случай тренспортират 160 млрд. От лятото насам транспортът на газ към Европа намалява. Даже и сега транспортът на газ по транзитната и конвенционалната мрежа вместо 40 атмосфери влиза на 29. България щеше да влезе в една спирала на задлъжняване и да изпадне в една вечна зависимост от Русия, посочи експертът.

Това са приказки на маоумници. Това са приказки на малоумник, на блъфьор. Путин е един блъфьор, лъжец, казва ви го Васил Филипов. В Русия всички са учили в едно училище и тяхната политика е лъжата и измамата.Те си говорят и не се чуват. Те никъде не са обявявали какво количество газ могат да транспортират. Аз ще ви го кажа. Най-голямото количество при днешните възможности е да докарат не 63 млрд., а 18 млрд. Да ви кажа и за транзитната такса. През Украйна тя е 3,8 цента, а през нас 1,9 цента. Така е, защото у нас работят с мошеници, които им приемат условията и се съгласяват и след това получават комисионни. И всичко това за наша сметка. Това бе коментарът на Филипов за твърденията, че България ще печели стотици милиони от "Южен поток".

Направо намериха повод да се откажат, защото е най-доброто, което могат да направят. Русия няма пари и е задлъжняла. И ние нямаме сметка да строим, защото няма да се изплати. Те са ни вкарали в капана, да бъдем съакционери. Докато при турците тръбата си е руска. Те им казаха, че ще купуват техния газ, ако го докарат на брега при Самсун. А при нас  вместо 1 млрд. цената на тръбата стана 5 млрд. и 3-4 млрд. навярно са откраднати.

Бог да го прости "Южен поток". Въобще не му беше мястото през България. Показателите му не могат да се постигнат. А и кой ще го плаща? България не може да се хваща на такива авантюри, да ни правят съационери и да ни искат 15 млрд. плюс лихвата. Никой не трябва да ни се качва на главата, категоричен бе Васил Филипов.
frognews.bg/news_81517/Vasil-Filipov-Bog-da-go-prosti-IUjen-potok-Putin-e-blafjor



Гласувай:
18



1. aboychev - ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК
04.12.2014 18:48
КОЙТО ПЕТОКОЛОННИЦИТЕ СИСТЕМНО ЩЕ ОБЯВЯВАТ ЗА МАЛОУМНИК
цитирай
2. nagodi62 - Пълни глупости. Сигурно турците са ...
04.12.2014 19:11
Пълни глупости. Сигурно турците са мноооого глупави. Па и украинците много набързо си продадоха половината от тръбите (познайте на кого).
цитирай
3. podvodni - КОЙТО ПЕТОКОЛОННИЦИТЕ СИСТЕМНО ЩЕ ...
04.12.2014 19:20
aboychev написа:
КОЙТО ПЕТОКОЛОННИЦИТЕ СИСТЕМНО ЩЕ ОБЯВЯВАТ ЗА МАЛОУМНИК

Не, не е малоумник! Олигофрен е, и то от най-големите които смятат че основната маса от хора са още по-големи оригофрени от тях и поради тази причина ръсят глупос след глупост.
Значи Путин е търсил повод да се откаже от Южен поток? И каква причина е накарала Русия сега да се откаже от проекта - Филипов така и не казва. А причината да не я казва е, че ще му срине основната теза.
Южен поток стартира като проект през 2002 година. Чак през 2011 година когато се подписани абсолютно всички договори и са готови абсолютно всички документи съобразени с всички прищевки на ЕС от Брюксел измисля "Трети енерго пакет", наречен - пакет "Анти Газпром". Още тогава Путин е имал идеалният повод да откаже ЮП. Защо не го прави? Отговор няма от "вещите лица".
През тази (2014) година Брюксел и София, нееднократно заявяваше, че не желае ЮП. Веднага след като Путин обявява, че ЮП вече е история и е пприключен, от Брюксел скачат като ужилени и искат обяснение от Русия като заявяват, че газопровода е бил нужен. Същото се чува от София. Даже Брюксел и София ще продължавата да работят по реализацията на проекта. Как ще стане това без Русия никой не казва, но работата ще продължи.

Та такива ми ти работи.
Обаче, става нещо много интересно. След заявлението
цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
04.12.2014 19:53

Крайно време е руснаците да бият дузпата на Путин, иначе той ще бие дузпата на държавата им.

цитирай
5. energywatch - Васко Филипов - помагач за създаването на "Синия поток"
04.12.2014 21:57
Много добре си спомням, това "бивше" ченге (а много добре знаете, че бивши ченгета няма!) и бивш еспиес-аджия обикаляше от сутрин до вечер телевизиите и изпаднал в транс се кълнеше, че руснаците никога, ама никога няма да могат, защото нямат този технологичен потенциал да построят по дъното на Черно море газопровод до Турция и.....естествено, не променихме транзитните такси, както искаше Русия за да не строи газопровода!
.......и в крайна сметка, за кого работи парашутиста Филипов - за изпълнението на руските енергийни геостратегически проекти и срещу интересите на България!

И нима толкова бързо забравихте, колко удобно само, аферите свързани с американската офшорна фирма "Харланд Инвестман" - връзки: Филипов, торови заводи, Кремиковци, желязо, ишлеме, бартер, Мултигруп, Бакърджиев, Костов.....?

цитирай
6. apostapostoloff - Важно е само едно:
05.12.2014 06:30
да нямаме никакво взимане- даване с тези руски мошеници. Нещата, слава Богу, си дойдоха на мястото. НЯМА ДА ИМА Белене, няма да има и Южен поток! Тези руски идиотщини ИЗОБЩО НЕ СА НИ НУЖНИ!
цитирай
7. aboychev - НЕ
05.12.2014 06:53
podvodni, А ПОТОПЕН В МИРИЗЛИВА ТЕЧНОСТ,
НЕ energywatch, А energyМЕРЗОЧ,
И
НЕ анонимен, А ОБИКНОВЕН РУСКО ЧЕРВЕН БУКЛУК
цитирай
8. vmir - Блъфьор на махаленско ниво.
05.12.2014 06:57
Да твърдиш, че инфлацията на националната валута ти решава проблемите с бюджета, трябва да си не просто блъфьор, а човек, който не може да направи разлика между желание и реалност. Тоя тройкаджия руските олигарси го помпат с манията, че е американски супергерой, а все Америка им е виновна. Тоя създаде проблеми на Русия за поне половин век напред, но и олигарсите са наясно, защото още при еуфорията около пладнешката кражба на Крим не криеха, че само тя спасявала Русия от гибел. После в бандитите от източна Украйна привидяха националните си герои по абсолютно същата причина. Защото са хванали мужика за гушата и са му оставили единствения шанс да диша, ако вика за глупостите им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626658
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031