Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 10:34 - Народът се разбуди от комата
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.09.2011 10:44


Ето така се постига правова държава и гражданско общество, което отстоява позициите си - с постоянен натиск над управляващата класа.

Иначе можем само да си останем на ниво добри пожелания от сорта на: "трябва да изградим законова държава и да си изберем отговорни и мъдри представители и да имаме силна ръка". Да, ама как? Ей така - с натиск. Като не им увират главите, хората ще им налеят акъл.

В крайна сметка, и в Русия има силна ръка - Путин е един чудесен човек, нали? Да, ама не съвсем... И също Китай е законова държава - а си престъпил закона, разстрел. Миналата година има 4000 екзекуции...

Да се замислим малко как са постигнати най-големите достижения в съвременното общество? В Америка как се е постигнала републиката? Как се е изградила демокрацията? С една кръвопролитна война за отделяне от Империята, после още една още по-разрушителна война за изкореняване на робството. Безбройни протести и репресии срещу тях, докато се даде право на жените да гласуват, на черните да се движат сред обществото свободно и т.н.

Франция е донесла демокрацията, републиката и просвещението в Европа - но как, замисляли ли сте се? с кръв, Бастилията, рязане на кралски глави на гилотината.

Ако Европа беше отвърнала на Хитлер и изтребването на милиони с едно "ами чакайте сега, ние нищо не можем да постигнем, дайте да седнем и да помислим как да постигнем правова държава", досеге нямаше да е останал камък върху камък.

Ако светът не беше се вдигнал на масов бойкот на ЮАР и протести пред собствените им правителства и натиск да престанат да споносират ЮАР чрез търговия, докато ЮАР не се откаже от криминалния апартейд, и до ден днешен ЮАР щеше да е една страна, където 5% от населението си живее охолно и използва останалите 95% като роби.

Даже арабите се събудиха и се вдигнаха срещу окопалия се елит. Ние ли сме по-тъпи от тях?

Списъкът може да продължи доста дълго...


Тагове:   политика,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4306785
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив