Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2018 19:25 - Официално от Чехия: Цветелина Борислалова финансира Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ! + Вижте Как Гинка ще изплаща кредитите за 500 млн. лева?
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 8019 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Официално от Чехия: Цветелина Борислалова финансира Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ! + Вижте Как Гинка ще изплаща кредитите за 500 млн. лева?



„Как фирма без никакъв опит и история получава банкови гаранции и защо не се съобщават имената на банките, които ще отпуснат над 320 млн. евро на новоизлюпената пазарджишка компания „Интерком България“ на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ в България
“. Това попита вчера президентът Румен Радев правителството по повод скандалната сделка.

image

Не се намери нито една българска институция, която да отговори на логичните въпроси на държавния глава. Може би, защото са на подчинение на правителството и на управляващата партия ГЕРБ.

На въпросите на Президента Радев отговориха от Чехия. А информацията дойде лично от пиара на ЧЕЗ Ладислав Крших„Разполагаме с писмо от Българската банка за развитие, в което тя декларира, че подкрепя „Интерком“ за рефинансиране на заема към ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие)“, заяви пиарът на ЧЕЗ. И приложи документи, според които Българската банка за развитие е заявила, че ще отпусне 65 млн. евро на пазарджишката фирма. От банката първоначално отрекоха, че ще финансират сделката за ЧЕЗ. А после замълчаха, защото документите на пиара на чешката компания твърдят точно обратното.

Както е известно, „Българска банка за развитие“ се управлява от Цветелина Борислалова, бившата дългогодишна приятелка на премиера Бойко Борисов.

Оказа се още обаче, че парични заеми на Гинкината фирма са обещали да отпуснат още две български банки: Уникредит Булбанк – 180 млн. евро, както и „Първа Инвестиционна банка“ – 80 млн. евро. Това пък съобщи чешкият вестник „Лидове новини“. Няколко журналистически разследвания сочат, че сред „финансистите“ на пазарджишката „Интерком“ са и две офшорни фирми, разследвани за данъчни престъпления.

Същото чешко издание излизи днес с водещо заглавие на първата си страница: „Премиерът на България и любовницата му замесени в корупционен скандал около придобиването на ЧЕЗ!“

Сега обаче идва най- интересната част от скандалната сделка: Как бутафорната фирмичка „Интерком България“ на Гинка Върбакова ще обслужва огромните кредити, които възлизат на над половин милиард лева?

Само лихвите по тези кредити възлизат на 50 млн. лева годишно, коментират експерти. Единственият начин Гинка да си обслужва борчовете е като вдигне цената на тока за потребителитеТ.е., всички ние ще изплащаме чутовната далавера, дирижирана от ГЕРБ и Бойко Борисов, за да могат няколко политици и бизнесмени, както и една бизнесдама, да си напълнят гушите! За тях е изгодно отвсякъде! А за нас – да му мислим!

image

Но дори при тези нови данни от регулатора КЕВР пак вдигат рамене и упорито отказват да се възпротивят на мафиотската сделка. Както досега, умишлено отказват да спрат сделката между Гинка и ЧЕЗ. Президент, опозиция и енергийни експерти извън ГЕРБ казват и призовават КЕВР да си свърши работата. Но от КЕВР не искат, защото са зависими от ГЕРБ!

Правителството също категорично отказва да вземе каквито и да е мерки, но те, както стана ясно, са заинтересована страна по сделката. А Бойко Борисов категорично отказва да се яви в парламента, за да обясни пред целокупния народ какво точно се случва. Партиите от управляващата коалиция (ГЕРБ, „Воля“ на Марешки и Патриотите ) гласуваха с „против“ министър- председателя да дойде в Народното събрание и да отговори на въпросите по чутовния скандал. А от ДПС отново се „въздържаха“.

Колкото и да се крие и скатава премиерът Борисов обаче, проблемът е на лице. Скандалът е космически. И този път няма да успее да се измъкне по терлички.

Вчера Бойко Борисов видимо си изпусна нервите и се тросна, че някой му прави „номера“ и „клати“ правителството. Заяви, че оставка няма да подаде – преди някой дори да му я е поискал. И се закани, че щял да гони до дупка „гадовете“, които клатят правителството. Кои са тези „гадове“ – обаче така и не стана ясно. Засега се сещаме само за един – самият премиер. И ако сериозно мисли да гони до дупка сам себе си, то тогава е необходима своевременна намеса на специалистите с „бели престилки“ от Четвърти километър. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. planinitenabulgaria - Мисля, че разчетох мислите Ви:
02.03.2018 19:56
Г/жа Цветелина е с хипертрофия на най-чувствителното си място, което придобило обем колкото на проф. Пимпирев. Затова се безпокоите от контакт с нея...
Так точно надо делать!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749282
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031