Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2016 13:50 - Затъпяването на един народ
Автор: asthfghl Категория: Новини   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Деца в САЩ не умеят да пишат... на ръка

Много от учениците могат да пишат само на компютър

image

Много ученици в Ню Йорк са толкова затънали в света на компютрите, че дори не могат да се подпишат саморъчно. Сред тях има дори деца на конгресмени в щатския парламент, пише днес вестник "Ню Йорк пост". Данните са изнесени по време на дебат за бюджета за образование в местния конгрес в Олбани - столицата на щата Ню Йорк.

"Това е не само тъжно, това е проблем за националната сигурност", заяви Никол Малиотакис, депутатка в щатския конгрес. Децата толкова се занимават с компютри, че никога не са имали време да се научат да се подписват. Те не са дори в състояние да подпишат документи, чекове или кредитни карти.

Малиотакис се натъкнала на проблема с писането на ръка, докато помагала на хора в нейния избирателен окръг да попълват формуляри, регистрирайки се като гласоподаватели.

Дори 11-годишната дъщеря на дългогодишния щатски конгресмен от окръг Харлем Херман Фарел не знаела как да се подпише. "А тя е по-схватлива от мен", казал Фарел за дъщеря си, която ходи на частно училище в Харлем. "Те просто не ги учат на това. Сега се връщам вкъщи и започвам да я уча да пише на ръка", добавил изненаданият баща.

Сенаторът от Куинс - Лирой Комри, казал, че и неговият син никога не е бил обучен на това умение.

"Можете ли да си представите, това не само означава, че ти не можеш да подпишеш един бизнес договор, но това те прави уязвим за кражба на идентичност, защото всеки може да принтира твоето име", каза Малиотакис пред "Ню Йорк пост". Елиа обещала да се занимае с този въпрос.

Щатските образователни нормативи не изискват учениците да учат ръкопис, а инспекторатът по образованието оставя всяко училище да решава този въпрос самостоятелно.


Тагове:   новини,   образование,


Гласувай:
13



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4298253
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив