Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2015 09:47 - Малко повече за 8-ми епизод на Игра на Тронове
Автор: asthfghl Категория: Изкуство   
Прочетен: 1565 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 02.06.2015 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Сценаристите отбелязват този индивид като Краля на Нощта (в предния сезон той превърна едно бебе в бял бродник, като само го докосна по бузата с пръст). Историята за Краля на Нощта гласи следното. В древността е имало един Командир на Нощната стража, който се самообявил за Крал на Нощта, взел си ледена девойка за любовница (!?) и я обявил за кралица на Нощната стража. Окопал се в един от замъците по Вала и принасял живи хора в жертва на белите бродници. Наложило се да го прогонят с огън и с много жертви от страна на северните лордове. Самият той е бил Старк, преди да стане Командир.

Оттогава всички укрепления по Вала се строят без стени откъм юг, за да могат лордовете на Севера лесно да потушават подобни преврати.

Повече инфо: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Night%27s_King

image
Иначе ако друга една теория е вярна, то този чешит и Джон Сняг може и да са роднини. Теорията е известна като "R+L=J" и гласи, че Джон изобщо не е копеле на Нед Старк и че войната на Робърт Баратеон не е започнала, защото Регар Таргариен (синът на Лудия Крал) е отвлякъл и изнасилил Лиана Старк (сестрата на Нед). Ами помежду им е имало тайна любов и те са избягали заедно. А Джон Сняг е техният незаконен син. Когато хората на Робърт отишли да я приберат от Регар, настъпила битка, а Лиана по някаква мистериозна причина умряла сред легло, напоено с кръв. Може би при раждането? Има подсказки, че на смъртното си легло тя е накарала Нед да се закълне, че ще приеме сина й като свой син и ще го пази. И така той бил принуден да лъже, че си е довел копеле от някаква ханджийка.

Повече инфо:
http://www.ibtimes.com/pulse/game-thrones-season-5-spoilers-rl-j-theory-confirmed-heres-what-look-future-episodes-1911444
http://www.ibtimes.com/game-thrones-spoilers-did-sean-bean-confirm-jon-snow-parents-rlj-theory-1635928

image
Ако това се окаже вярно, то Джон Сняг и Денерис са роднини. Има и друга теория, че Тирион Ланистър също е незаконен Таргариен (син на Лудия Крал), което го прави полубрат на Денерис и вуйчо на Джон Сняг.

В едно видение/предсказание (което сценаристите по някакви причини пропуснаха да ни покажат), докато е в Кулата на Некромансерите в Карт (онези гологлавите с лилавите устни), тя научава, че трите й дракона трябва да бъдат обяздени от "трите глави на дракона", т.е. метафора за трима члена на рода Таргариен. Горните теории сочат, че това са Денерис, Джон и Тирион. И че само така белите бродници могат да бъдат победени.

Повече инфо: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/62147-dany-jon-tyrion-connected-since-birth/

Иначе разкритието, че остриетата, направени от драконова стомана, могат да убиват бели бродници също както обсидианът, е колкото важно, толкова и очаквано. Мнозина от зрителите сигурно вече отдавна са се досещали. Въпросът е дали всичката останала драконова стомана ще е достатъчна, защото армията на мъртвите все повече се множи.
  image


Тагове:   филми,


Гласувай:
21



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301574
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив