Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 00:59 - За месиите
Автор: asthfghl Категория: История   
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.03.2010 01:02


Един наскорошен разговор по проблемите на религиозните култове ме подсети за няколко много любопитни примера.

1) Да вземем Сциентологията. Най-новата религия. Тоя писател-фантаст Рон Хъбърд трябва да е напипал някаква тънка струна, та да му е толкова популярно учението и такива знаменитости като Том Круз да му се връзват и да даряват милиончета. В общи линии: извънземният Интергалактически Съюз начело със същество на име Зену (Xenu) пратил мисия на Земята, където споменатия Зену "засадил" душите на хората преди милиони години. Разположил ги в какавиди около по-големите вулкани. В подходящия момент взривил вулканите и от жегата и ударната вълна душите се разпръснали из целия свят и се заселили в човекоподобни същества от групата "хомо". Това може да обясни голямата древност на някои археологически находки ;) Оттогава Зену направлява съдбите им и ще се върне да ги съди - те всички винаги се връщат.

2) Друг пример е Кецалкоатл, който се върнал в Мексико под формата на Ернан Кортес, който малко ги изпозаколил горките ацтеки (ама след като те вече били заклали няколко племена на олтарите си в чест на същия този Кецалкоатл). С един отчаян и гениален ход Кортес пленил вожда им Монтесума и го използвал като марионетка, за да контролира цялото население - за тях вождът бил бог в плът и кръв на земята и ако умре, за тях няма смисъл да се бият повече.

3) А Виракоча се върнал в Андите както бил обещал, но под формата на Франсиско Писаро. Това бил краят на империята на инките, които нищо не направили да го спрат, макар че той бил с 50 човека, а те били стотици хиляди - защото в поверията им се казвало, че така или иначе той ще дойде да ги унищожи и те нямат никакъв шанс. Затова и не си направили труда да тестват предсказанието и то се сбъднало - унищожил ги.

4) И да си дойдем на думата. Как ви звучи следната история, разказана по следния опростенчески начин: Едно космическо преродено зомби от еврейски произход (родено от обикновена жена, без тя да е осеменена), което било баща сам на себе си, ще ни дари с безкраен живот, ако символично си хапнем от неговата плът и телепатично му обещаем да го приемем за свой повелител, така че той да премахне всички зли сили от душите ни, които съществуват у хората, понеже една жена, създадена от мъжко ребро, е била подлъгана от говоряща змия да отгризне от плода на едно магическо дърво...

Звучи правдоподобно, нали? :)

Та... мисълта ми е... внимателно с писанията, предсказанията и месиите ;)

 


Тагове:   религия,   месиите,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280430
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив